La mona de pasqua

Falta poc pel dia de la mona i tots els nens/es ho estan esperant amb candeletes! Quina il·lusió quan el padrí em donava el pastís i havia de destapar l’embolcall de cartolina per veure la figura de xocolata que tindria aquell any! Sempre era tan maca...quina pena destrossar-la... però que bo menjar-se-la!

A casa podem fer el pastís i després afegir-hi a sobre la figureta que comprem. Els nens/es ens poden ajudar a fer-lo!



Ingredients
 
PA DE PESSIC

-3 ous
-90gr. de sucre
-90gr. de farina tamisada
* 1 motlle circular pel forn

ALMÍVAR
-100gr. de sucre.
-50gr. d’aigua
-50gr. de patxaran
-100gr. de melmelada d’albercoc

CREMA CATALANA

-1 l. de llet
-8 rovells d’ou
-150 g. de sucre
-50 g. de “Maicena”
-1 palet de canyella
-La pell d’una llimona

*Amb aquestes quantitats sobrarà crema, així que prepareu les cassoletes de fang i ja en teniu per postres!
LA DECORACIÓ

-1 figura de xocolata
-Ametlla crocant
-Plomes de colors
 
Preparació
 
PA DE PESSIC

1. Batre els ous i el sucre junts i després anar afegint la farina tamisada mentre que removem amb una cullera.

2. Afegir la meitat de la barreja al motlle i posar al forn a 180º, funció de calor per damunt i per sota a la vegada, durant 20 minuts. Tornar a fer el mateix amb l’altre meitat de la barreja. (Es podria fer tot de cop i sortiria un pa de pessic més gros però que després hauríem de tallar per la meitat. Com és complicat i no volem córrer el risc de que se’ns trenqui, recomano fer-ho d’aquesta altra manera)
 
ALMÍVAR
 
1. Posar tots els ingredients en un cassó a foc mig-alt, removent sovint fins a que es redueixi aproximadament fins a la meitat.
 
CREMA CATALANA
 
1. Separem les clares dels rovells en un bol.
2. Barregem el sucre amb els rovells i es bat durant una estona.
3. Mentrestant es posa la llet al foc que es vagi escalfant.
4. Amb una mica de llet freda es bat la “Maicena” amb la pell de la llimona i la canyella.
5. Quan la llet arrenqui a bullir s'hi tiren els ous i el sucre i es va remenant.
6. Al cap d'una estona de remenar s'hi tira la “Maicena”, la canyella i la llimona i es continua remenant.
7. Quan arrenqui el bull i estigui espessint es retira del foc.
 
MUNTATGE DE LA MONA
 
1. Untem les dues bases del pa de pessic amb l’almívar.
2. Ajuntem les dues bases.
3. Recobrim tot el pa de pessic amb la crema catalana.
4. Amb l’ajuda d’una cullereta anirem posant les ametlles al voltant del pa de pessic, pressionant una mica perquè s’enganxin bé.
5. Posem el pastís a la nevera. A l'hora de menjar-la hi afegim la nostra figureta de xocolata i les plomes si també n'hem comprat. L'any passat la nostra mona era del "Pocoyó", aquest any serà de la "Peppa Pig"!
 
                                                                            
                                                               

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares